ABOUT US      OUR TEAM       PROJECTS       CLIENTS       CONSULTANTS       CONTACT US
 
 

TATA Counsultancy Services
GURGAON

The TCS software office at gurgaon is arranged in a stepped format, with terraces on each step which have pergolas and terrace gardens . The plot is very tightly spaced causing the building to be inward looking. Light filters in from the top and in most areas the office spaces are flexible and you can get natural light. Emerging from the desire to break away from strict and straight architectural lines, the library block curves gently away and the entrance to the main block has a curved portico in a glazed surface treatment, breaking away from the rigid angularity of the block.

The building has a central atrium space which creates a voluminous spaciousness allowing the circulation in the form of ramps to traverse through the space. The ramps have intricate floor patterns using locally available materials.

The roof is designed in the form of a shell in order to allow a sense of lightness and a voluminous expression to the central atrium.